Je AirPods schoon houden is essentieel als je wilt dat ze lang meegaan en goed werken. Helaas kunnen zich zonder de juiste schoonmaaktechnieken bacteriën en vuil ophopen op de oplaad behuizing, oordopjes en microfoon roosters van je AirPods. Om je AirPods in topvorm te houden, bekijken we enkele eenvoudig te volgen reinigingsmethoden. 

Basisreiniging 

Gebruik voor de basisreiniging een zachte, pluisvrije doek die is bevochtigd met water om de oplaadhouder en de oordopjes schoon te vegen. Zorg ervoor dat u ook het vuil van de microfoon roosters verwijdert. Als er nog steeds vlekken zijn die er met water alleen niet afkomen, kunt u een kleine hoeveelheid isopropylalcohol (niet meer dan 70%) op het doekje gebruiken en nogmaals schoonvegen. Zorg ervoor dat er geen vloeistof in het oplaadhoesje of de oordopjes komt, omdat dit de interne onderdelen kan beschadigen. 

 

Diepgaande reiniging voor hardnekkige vlekken 

Als je te maken hebt met hardnekkige vlekken die er niet gemakkelijk afkomen met alleen een vochtige doek en water of isopropylalcohol, kun je een wattenstaafje gedoopt in wrijf alcohol (ook weer niet meer dan 70%) gebruiken en voorzichtig over de verkleurde plekken op je AirPods wrijven. Als je klaar bent met het reinigen van je AirPods met alcohol, spoel ze dan af met warm water en droog ze daarna af met een microvezeldoekje. 

 

Je AirPods schoon houden 

De beste manier om je AirPods schoon te houden is door ze na elk gebruik regelmatig af te vegen met een zacht pluisvrij doekje dat is bevochtigd met water of isopropylalcohol (70%). Als je je AirPods vaak blootstelt aan vuil, stof of zand, kan het nuttig zijn om ze af en toe nog grondiger schoon te maken met wrijfalcohol in plaats van ze regelmatig af te vegen met water of isopropylalcohol. Dit zal ervoor zorgen dat er zich na verloop van tijd geen bacteriën ophopen die tot mogelijke gezondheidsproblemen kunnen leiden als ze niet worden gecontroleerd. 

    

Conclusie:

Het schoonhouden van je AirPods hoeft niet ingewikkeld te zijn! Als je deze eenvoudige stappen en reinigingstechnieken volgt, zul je de AirPods jarenlang als nieuw kunnen houden! Of je nu basistechnieken gebruikt om je oplaaddoos en oordopjes af te vegen met een vochtig doekje of kiest voor diepere reinigingsmethoden met wrijf alcohol voor de echt moeilijke vlekken – je AirPods schoonmaken is nog nooit zo eenvoudig geweest! Dus pak die microvezeldoekjes en geef je kostbare geluidsknopjes de TLC die ze verdienen!

 

Bron: fixers.nl